De voorbije weken namen de geselecteerde gymnasten van Corpus Sanum Herentals deel aan diverse Vlaamse Kampioenschappen. In totaal werden er 6 medailles gewonnen waarvan 3 titels in de disciplines Trampoline en Dubbelmini.

Corpus Sanum had ook deelnemers in Tumbling en Artistieke Gymnastiek Dames. In hun nieuw outfit doen de Herentalse wedstrijdgymnasten denken aan de legendarische "Rode Garde" van Rik Van Looy.

Het VK Dubbelmini ging door in Oostende samen met nog een voorronde Trampoline van C niveauu. In het B niveau was er al onmiddellijk een zilveren medaille voor Kato Vivijs bij de beloften. Het dichtst bij het podium van de pupillen kwam Rhodo Bervoets met een 4° plaats.
In het A niveau kwam de eerste titel voor Corpus Sanum van miniem Roxane Geeraerts. Net naast het podium eindigde Britt Caers ook op een 4° plaats. De seniors dames werd door Corpus Sanum gedomineerd met een titel voor Anouschka Boons en een bronzen medaille voor Dorien Glassee. In de schduw van dit VK was er ook nog een Provinciaal kampioenschap Trampoline C-niveau. Titels waren daar voor Rune Dauwen en Amber Michiels.

Het West-Vlaamse Ingelmunster was gastgemeente voor de Vlaams kampioenschappen Trampoline en Tumbling. Veel goede prestaties van de Herentalse gymnasten, maar door sterke concurrentie "slechts" 2 medailles. Bij de miniemen A lukte Roxane Geeraerts, net als vorig jaar, de dubbelslag en won verdiend ook hier de Vlaamse titel. Senior Anouschka Boons won in een zware reeks een mooie bronzen medaille. Verdere goede prestaties kwamen van miniem Britt Caers (4°), senior Yasmine Haegens (5°), belofte Anouk Caers (6°), Rhodo Bervoets (7°) en Yoni Verdonck (8°). Tumblingster Lies Van Rompaey eindigde bij de miniemen op een verdienstelijke 12° plaats.

In Nazareth tenslotte ging het Vlaams kampioenschap Artistieke Gymnastiek Dames door. In een zeer uitgebreid deelnemersveld kon Ellen Goossens beslag leggen op een 6° plaats.

Bijna alle gymnasten haalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap of Coupe KBT (B niveau) dat volgende maand plaats heeft. Vele onder hen zullen daar opnieuw meedoen voor een podiumplaats.

Foto's:De "Rode Garde" van Corpus Sanum Herentals
            Podium seniors Dubbelmini met Anouschka Boons (1) en Dorien Glassee (3)